Köksinredning – stegen till en billigare renovering

Är det dags för renovering och att se över din köksinredning? Att renovera kök och matplats kan lätt dra iväg i pris. Saker som påverkar priset är hur pass stort köket är, vilket skick det är i, om vitvaror behöver bytas ut, hur mycket du själv kan göra och om det krävs några större ingrepp i infrastrukturen (rördragning, el och liknande). Vill du få ner kostnaderna i köket vid renovering kan du göra det på flera sätt.


Att fräscha upp med färg, byta ut kakel eller handtag är enkla knep att ta till. Det kan göra stor skillnad för intrycket utan att gräva alltför djupa hål i plånboken. Utgå ifrån och använd den gamla köksinredningen.

 

Köksinredning renovering planritning
Behåll och uppdatera din gamla köksinredning vid renovering istället för att skaffa nytt.
Förutom att det är billigare än att köpa helt ny köksinredning så behåller du charmen från originaltiden i köket. Är dina gamla köksluckor i bra skick så kan du kan lämna in dem på lackering. Du kan också måla om dem själv, men se till att använda en bra färg och göra ett ordentligt förarbete. Du kan också byta ut till nya luckor, men behålla de gamla stommarna.

Stora förändringar till liten peng

  • Byt bänkskiva
    På en byggmarknad kan du hitta bänkskiva till ett bra pris. Behöver det göras infräsningar i skivan, för till exempel diskho och kranar – ta hjälp av en hantverkare!
  • Köksgolv
    Att byta ut golvet i köket gör mycket. Det finns mycket olika golv att välja på. Du kan antingen satsa på ett smart klickgolv, måla om befintligt eller lägga en ny matta. Eftersom golvet ska avar i köket så är det skönt om det är lättstädat.
  • Addera färg
    Antingen genom att måla väggar eller luckor. Det går också att måla kakelplattor för en enkel förändring. Är du osäker så finns det dekorplast som är både enkelt och smidigt att sätta upp!
Källa: byggfabriken.com

Tips! Ta in flera offerter. Få offerter snabbt och enkelt från granskade och seriösa köksmontörer på www.proffsbyggare.se

Nybyggt 50-talskök
Nybyggt 50-talskök

Vill du ha fler kostnadseffektiva renoveringstips? Läs mer på Byggmentor.se