4 skäl att låta en målare måla om huset

Pensel och målarfärg är bara en av sakerna som behövs när du ska måla om huset.

Är det dags att måla om huset?

Många överväger att måla om huset själva för att få ner kostnaden på arbete och tror att det är enkelt att utföra husmålning till ett billigt pris. Vi ger dig konkreta tips på hur du anlitar en seriös målarfirma – istället för att offra ryggen på din semester.

Därför borde du låta bli att själv måla huset:

  • Om du väljer att göra jobbet själv så offrar du din egen fritid.
  • Om du anlitar vänner eller andra personer som hjälper dig får du så kallat “arbetsgivaransvar”. Det betyder att om någon skulle råka ut för en olycka så är det du som är vållande till denna. Du kan få betala dyra böter, eller i värsta fall, dömas till fängelse. Läs om Arbetsgivaransvar hos Arbetsmiljöverket
  • Att måla om huset själv på din semester gör att du själv inte har vilat som det är tänkt. Ta vara på din semester och värdera din fria tid högre än 0 kr.
  • Om dina vänner hjälper dig utan ersättning så får du alltid räkna med att du själv måste ställa upp vid ett senare tillfälle.

 

6 steg till att välja rätt målare att måla om huset:

  1. Mät husets väggytor och sammanställ i kvadratmeter.
  2. Gå in och ta in offerter på måla om huset (www.proffsmålerier.se)
  3. Kolla upp de företag som ger dig offert. Deras ekonomi kan du se på allabolag.se. Kolla även upp referenser och garantier. Skatteverket kan svara på om företaget har skatteskulder.
  4. Välj inte bara den målare som har lägst pris, kolla även upp deras försäkringar och att de verkligen kan leverera i tid.
  5. Se till att din målare har en tidplan, har kollat bygglov och upprättat en kostnadsbudget vid extraarbeten.
  6. Kolla upp med ditt försäkringsbolag att din försäkring täcker eventuella händelser runt om huset under renovering T.ex. om ställningen rasar på grannens bil eller liknande.

Hur du än väljer att göra – lycka till med att måla om huset!

Det är skönt att slippa måla om huset själv.