Renovering av våtutrymmen och kök

Avtal för köp av kök

Avtal för köp av kök

Ett nytt kök är en stor investering. Det är därför mycket värt att skriva ett ordentligt avtal med företaget du köper inredningen av. OmBoende tipsar om några saker inför att du skriver avtalet.

Källa: omboende

Innan du skriver ett avtal bör du läsa de allmänna avtalsvillkoren för kök och badrum. Där får du bra överblick på hur ett köp bör gå till. De allmänna avtalsvillkoren är en överenskommelse mellan Konsumentverket och Trä- och Möbelindustriförbundet, TMF.
 

 

Betalningsplan

Gör upp en betalningsplan med företaget. En klar fördel är om du kan få till en betalningsplan där du inte behöver betala hela köpesumman direkt utan kan hålla inne med 10-20 procent av köpesumman i exempelvis 30 dagar. Det ger dig som konsument en chans att i lugn och ro undersöka att varorna du fått hem är i gott skick.

Avtal om vite vid försening

I avtalet kan du också skriva in en klausul om vite vid försening. Om leveransen av varor är försenad är det rimligt att du får ersättning för det. Att skriva in ett vite på en viss summa per vecka kan vara rimligt. Vilken summa vitet ska vara på är olika från fall till fall, men det ska vara rimligt i förhållande till den totala kostnaden.